Scoutterminen startar!

Höstterminen 2012 kommer att starta i och med Härlandas fritidsmässa på Torpaskolan 30 augusti. Precis en vecka senare håller vi ett prova-på-möte för nya och gamla medlemmar.

På terminsplaneringen på Tjörn i helgen bestämdes att scouterna ska vara med på fritidsmässan för att visa upp vår verksamhet för stadsdelens alla skolbarn och -ungdomar. Mässan kommer att vara öppen 30 augusti klockan 10-17 och tanken är att lärarna ska gå dit med sina klasser.

I samma vecka kommer de vanliga mötena att börja på våra avdelningar. Du som redan är medlem kan titta efter ett terminsprogram på din avdelnings sida. En inbjudan kommer också att skickas hem till dig.

Torsdag 6 september klockan 18 hålls ett prova-på-möte i scoutlokalen vid Parkskolan. Då är alla välkomna att besöka oss, för att se, höra och uppleva vad scouting är. Ta gärna med en vuxen.

Går man i andra eller tredje klass får man gå på spåraravdelningen. De har möte en gång i veckan i lokalen vid Parkskolan och någon övernattning på vår friluftsanläggning Trollsjönäs per termin. För äldre barn finns våra upptäckar-, äventyrar- och utmanaravdelningar.

På planeringen bestämdes också datum för resten av terminen. De kommer att läggas ut i kalendern här på hemsidan inom kort. Redan nu kan vi dock avslöja att ledarmöten kommer att hållas 19 september, 18 oktober, 7 november och 28 november. Kårstyrelsemöten hålls 19 september, 10 oktober, 7 november och 8 eller 9 december.

En reaktion på ”Scoutterminen startar!

Kommentarer inaktiverade.