Nyfiken på scouting? Börja här!

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Välkommen in i värmen, att vara medlem i Scouterna gör dig redo för livet genom äventyr och utmaningar!

Alla våra aktiviteter görs i små grupper, patrullen, där alla får synas och vara delaktiga. I patrullerna lär du dig att samarbeta och att leda andra. Du lär dig respektera dig själv och din omgivning.

I Scouterna finns utrymme att växa – du lär dig nya saker genom att själv få prova, våga misslyckas och prova igen. Vi kallar det Learning by doing.
Vi scouter försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Naturen erbjuder häftiga upplevelser och skapar utmaningar där patrullens samarbete sätts på prov. Genom att vara ute lär du dig också hur viktigt det är att ta hand om naturen och ta ansvar för miljön.

Våra värderingar genomsyrar allt vi gör – vi är schyssta kompisar! Och framförallt – det är kul att vara scout!

Torsdagen den 5 september bjuder vi in dig till att prova på hur det är att vara scout. Från klockan 18.00 får du tillsammans med andra se och känna på en liten del av allt spännande som väntar dig om du väljer att fortsätta hos oss. Ta med en förälder eller en annan vuxen i din närhet! Under tiden som mötet pågår får hon eller han mer information om scouting, det finns nämligen något för alla åldrar. Vi beräknar att vi är klara till 19.00 och bjuder på lite fika.

Du hittar oss i den röda stugan i Renströmska parken invid Parkskolan, Virginsgatan 25. Hitta hit!

Känn dig fri att titta runt här på hemsidan och ta reda på mer om vad vi gör och kan tänkas göra i framtiden. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vi ses!