Om oss

Kort fakta
Scoutkåren Göta Lejon består av ungefär 110 scouter i olika åldrar, varav ungefär hälften är under arton år. Lokalerna ligger i Renströmska parken (Kålltorp, östra Göteborg) och där bedrivs det varje vecka verksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Kåren har även en friluftsanläggning vid namn Trollsjönäs, för mera information om den kan du gå in på anläggningens hemsida.
Medlemmarna är indelade i olika avdelningarna beroende på hur gamla de är. Mer information om detta finns på avdelningssidorna. Där finns även information om när de brukar ha möten.

Historik
Kåren bildades 1945 och är en av de äldre i Göteborg. Den tillhör Svenska Scoutförbundet som har cirka 55 000 medlemmar i hela landet.

Är du intresserad av scouting? Vill du bli scout?
Att vara scout innebär mycket men framför allt att ha kul, lära sig saker och att uppleva. Vill du prova på att vara scout och få reda på vad det innebär är du välkommen att kontakta kårordförande Erik Bäck på e-post ordforande@gotalejon.org. Du som inte bor i östra Göteborg kanske har närmare till en annan scoutkår. Sök efter fler kårer på www.bliscout.nu eller på Göteborgs scoutdistrikts hemsida, www.gbgscout.se. Välkommen till scouterna!