Bli scout

Vad roligt att du är intresserad av vår verksamhet! Välkommen in i värmen, att vara medlem i Scouterna gör dig redo för livet genom äventyr och utmaningar!

Alla våra aktiviteter görs i små grupper, patrullen, där alla får synas och vara delaktiga. I patrullerna lär du dig att samarbeta och att leda andra. Du lär dig respektera dig själv och din omgivning.

I Scouterna finns utrymme att växa – du lär dig nya saker genom att själv få prova, våga misslyckas och prova igen. Vi kallar det Learning by doing.
Vi scouter försöker vara utomhus så mycket som möjligt. Naturen erbjuder häftiga upplevelser och skapar utmaningar där patrullens samarbete sätts på prov. Genom att vara ute lär du dig också hur viktigt det är att ta hand om naturen och ta ansvar för miljön.

Våra värderingar genomsyrar allt vi gör – vi är schyssta kompisar! Och framförallt – det är kul att vara scout!

Vill du prova på att vara scout och få reda på vad det innebär är du välkommen att lämna dina kontaktuppgifter genom att fylla i formuläret på medlem.gotalejon.org eller kontakta oss på e-postadressen medlem@gotalejon.org.

Under avdelningar kan du vilken åldersgrupp du/ditt barn till hör och när respektive avdelning har möte.

Du som inte bor i östra Göteborg kanske har närmare till en annan scoutkår. Sök efter fler kårer på www.bliscout.nu eller på Göteborgs scoutdistrikts hemsida, www.gbgscout.se. Välkommen till scouterna!